Dit zijn de voorbereidingen nodig voor de connectie met MEWS:

1. Het is belangrijk dat jullie in MEWS voor alle ‘accounting categories’ de juiste classificatie selecteren. Dit doe je als volgt:
    • Ga naar Settings > Accounting Categories
    • Bij elke accounting category kun je een ‘classification’ selecteren.
    • Wil je dat de informatie als Room revenue in RevControl komt te staan, kies dan voor de classification ‘Accomodation’
    • Wil je dat de informatie als F&B revenue in RevControl komt te staan, kies dan voor de classification ‘Food & Beverage
    • Belastingen wil je uiteraard niet in RevControl terugzien, dus die geef je de classification ‘Taxes’.
    • Betalingen wil je uiteraard niet in RevControl terugzien, dus die geef je de classification ''Payments''.
    • Alles zonder classification (of met andere classifications dan bovengenoemde, behalve ‘payment’) komt in RevControl terug als Other revenue.
      Als dit goed is ingeregeld, komt de informatie ook goed terecht in RevControl
  1. Voor het doorsturen van prijzen vanuit RevControl naar MEWS hebben wij de ID van de ‘base rate’ nodig, het tarieftype waar alle andere tarieftypes van zijn afgeleid. In MEWS kun je deze zo terugvinden:
    • Ga naar Settings > Services > Stay > Rates.
    • Als je dan op jullie base rate klikt, staat de ID in de URL.
    • Ik ontvang graag de URL, dan heb ik voldoende informatie. Deze URL begint methttps://www.mews.li/Commander/Rate/Detail/
  2. Is de BAR standaard in of ex ontbijt? Indien inclusief dan willen we graag de ontbijtprijs van je weten zodat we deze kunnen excluderen bij het doorsturen van prijzen naar MEWS.
  3. In MEWS kan je zelf de connectie met RevControl activeren: Settings > MarketPlace > RevControl > Connect (helemaal onderaan de pagina)

Schermafbeelding 2019-06-07 om 08.33.03.png