Group Recommendation

Onder het tabblad “Group Recommendation” zijn verschillende instellingen en een tool te vinden

Instellen van de group recommendation

Om de group recommendation te gebruiken is het noodzaak dat eerst wat essentiële informatie wordt ingevuld. De minimum daily rates en de group discount worden gebruikt om de berekening voor de aanbeveling te maken.

Minimum Daily Rates

In dit scherm zijn de minimale dagelijkse prijzen in te stellen per segment per weekdag van iedere maand. De aanbevolen groep prijs zal nooit onder de minimum ingestelde prijs aanbevolen worden door te tool. Deze tabel kan eenvoudig geëxporteerd worden naar excel met de groene export knop.

Group Discounts

In dit scherm kunnen er kortingen worden toegewezen aan de verschillende groepsgroottes per segment. Dit is waar de strategie wordt gemaakt. Verschillende kortingen of eventueel opslag kunnen hier worden toegevoegd aan de drie niveaus van verwachte omzet.

Bij het invullen van kortingen of opslagen kunnen zowel percentages als prijzen worden ingevuld. Zorg ervoor dat bij een korting altijd een min teken voor het bedrag of percentage staat. Belangrijk: de recommended rate zal nooit lager worden dan de minimum rate die ingesteld is in de vorige stap.

Group Recommendation

Het tabblad group recommendation helpt je met het berekenen van de juiste kamerprijs voor groepen. Verschillende data wordt gebruikt zoals het aantal kamers, F&B revenue, meeting rooms revenue en andere potentiële omzet. De prijs wordt berekend op basis van de beschikbaarheid van uw hotel.

Om de aanbevolen prijs te berekenen volgt u deze stappen:

Stap 1: Vul de groepsnaam in, de aankomst en vertrekdatum, en de verwachte extra omzet die de groep uw hotel zal opleveren. Segmentatie uit uw PMS kan worden gebruikt bij het kiezen van een marktsegment. Klik op “get rate” om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2:

In dit scherm zal u zien of u beschikbaarheid heeft om de groep aan te kunnen nemen. Als u genoeg kamers beschikbaar heeft op alle dagen zal in het groen “OK” worden weergegeven. Mochten er niet genoeg kamers beschikbaar zijn zal hier in het rood “Not OK” te zien zijn.

De aanbevolen kamerprijs wordt weergegeven, deze is berekend met de verwachte omzet in stap 1. De aanbevolen prijs wordt naast de verwachte omzet ook gebaseerd op de minimum daily rate en de group discounts.

De breakdown per day laat zien of er evenementen gepland staan op de dagen waarop de groep in uw hotel is. De huidige business on the books, forecasted room nights en de op dit moment gepubliceerde prijs op de OTA’s worden ook weergegeven. Deze informatie kan handig zijn bij het maken van een beslissing.

De data kan eenvoudig worden geëxporteerd naar Excel met de groene export knop.

Logs

De groep recommendations worden opgeslagen in de logs. Zo kunt u ze eenvoudig terugvinden. U kunt de logs filteren op datum en gebruiker.